“Inner fontaine"

Public sculpture for Sales de Llierca Hall. Spain

2017


 
foto-1-web.jpg

Concept

Aquesta obra escultòrica proposa una experiència espiritual, una dimensió espiritual que d'alguna manera, més que d'altres dimensions de la vida, ens agermana i ens defineix com a comunitat. 

 Fa un any l'Ajuntament de Sales em va proposar d'intervenir en aquest espai commemoratiu i de retir en honor els nostres avantpassats.

 Des de la meva visió de la vida, he volgut referir-me a l'element aigua com a gran símbol aglutinador del concepte de  la vida, el cicle de la vida.

 Si bé l'aigua és la protagonista de l'obra que he proposat, era per mi una evidència que calia aprofitar aquest protagonisme per incidir en el caràcter introspectiu de la meva proposta. 

 Calia per tant invertir la direcció de la caiguda de l'aigua d'una font més aviat convencional on l'aigua regeix cap a fora  fent-se clarament visible, i fer que aquesta anés  cap a l'interior,  d'aquí el títol de l'obra "font interior".  

 La "font interior" proposa un moment d'introspecció, on l'aigua simbòlicament fertilitza, rega el món interior en cada un de nosaltres, deixant enrere el món de l'aparença física  per introduir-nos en el món interior del misteri.

 L'aigua desborda dels quatre contenidors cap al món interior de la Font, metàfora de l'ànima que abandona  el cos. D'alguna manera, aquesta font esvelta actua com un campanar, el sorrol de l'aigua és com el de les campanes, l'aigua caiguén a l'interior ens diu en aquest cas com un campanar d'aigua, un campanar de vida que sorgeix de la Creu que dibuixa la seva estructura.

 Amb aquesta obra espero contribuir a crear un clima de recuilliment i serenor i faig tangible la meva participació en la construcció de la comunitat de sales de llierca. Una comunitat de gent vinguts de molts indrets i plens de visions diferents, però en la que tots contribuïm a la creació d'un espai de pau i harmonia. 

 

                                                                                             Novembre 2017
"Aire de Mar" Project

roundabout C-246a PK38+470 - Sitges

2005

pacha2.2.jpg
 
 

Concept

L’ obra “aire de mar” és una escultura composta per 3 unitats independents en la seva estructura però fortament unides per la composició i el colorit de les mateixes. Come diu Yves Klein, “el blau recorda el mar i el cel, el que i ha de més abstracte i visible a la natura”.

L’ escultura persegueix captar l’interès del públic mitjançant formes altament orgàniques i expresives, suaus i fluïdes, que suggereixen la presència de la natura en el sí del paisatge urbà de Sitges.

“Aire de mar” representa la vivència quotidiana de la proximitat del mar de Sitges. L’aire de mar, en arribar a terra es converteix en ones, en mar, per constituïr-se així en un sol element: aire i mar, ones i cel.

    Que bonic està el mar quan la terra el reclama. 

    Que bonica està la terra quan el mar la desitja.